Esittely

HEHKU hyvinvointi

Helsinkiläinen hyvinvointiyritys HEHKU hyvinvointi on voimavaraistanut naisia vuodesta 2015 lähtien. HEHKUN palveluihin kuuluvat hyvän olon hoidot ja ohjatut hyvinvointihetket. Hehkun palvelut ovat voimavarakeskeisiä, harmonisoivia, kehomieliyhteyttä ja hyvää elämää vahvistavia.

HEHKUN rentouttavat hoidot vahvistavat hyvää oloa ja palauttavat kehon ja mielen tasapainoa. Stressitaso laskee, levollisuus lisääntyy ja läsnäolo tässä hetkessä voimistuu. HEHKUN hoidoissa (mm. aromahoidot, kasvohieronta, koko kehon hieronta, shiatsu ja intialaiset hieronnat) hoidettava saa ihanaa omaa aikaa. Hetken, jossa voi rauhassa vain olla, nauttia olosta ja antautua hoitavalle kosketukselle. Keskiössä kokonaisvaltainen rentoutuminen, hyvän salliminen itselle ja kosketus hyvän elämän vahvistajina.

HEHKUN ydinosaamiseen kuuluu lisäksi pienryhmien ohjaus (rentoutustunnit ja miniretriitit) ja hyvinvointivalmennus erilaisin voimavaraistavin teemoin. Rentoutustunneilla lempeä ja palauttava, kehoa avaava liike yhdistyy hyväksyvään läsnäoloon (mindfulness) ja pitkiin rentoutusharjoituksiin. Miniretriiteissä on mukana lisäksi voimavaraistavia valmennusharjoituksia ja keskustelua. Ohjatut hyvinvointihetket lisäävät kokonaisvaltaista hyvinvointia, tasapainoa ja tyytyväisyyttä elämään. Lämpimässä vuorovaikutuksessa on tilaa eri valinnan mahdollisuuksille nousta esiin. Valmentajana olen tukena myönteisessä muutoksessa ja hyvän, omien arvojen mukaisen elämän vahvistamisessa.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan HEHKU hyvinvoinnin positiivista muutosta, kehon rentoutumista ja mielen rauhoittumista tukeviin palveluihin!

Annika Tammiluoto
HEHKU hyvinvointi
hehkuhyvinvointi(at)gmail.com
puh. 050 538 5815
Y-tunnus: 2373644-0

Ota yhteyttä!

 

Annika Tammiluoto 

 

Hei!

Olen joogasta ja juoksemisesta nauttiva, meren rannoilla viihtyvä ja uusista asioista herkästi syttyvä sosiaaliterapeutti, luontaishoitaja ja voimavaravalmentaja. Olen myönteinen, monessa mukana ja innostun ja inspiroidun joskus ehkä turhankin herkästi, mutta ajattelen, että juuri uteliaisuus vie elämää eteenpäin. Menestynyt koripallovalmentaja Dettmann on todennut, että "Kun saa tehdä sellaisia asioita, joista pitää, jaksaa melkein mitä vain." Näinhän se on. Innostuminen, intohimo ja kokemus oman tekemisen merkityksellisyydestä ovat elämässä valtavan suuria eteenpäin vieviä voimia.

Koitan elää elämääni hyvällä sykkeellä, rennosti, elämään luottaen. Minulle läheisiä asioita ovat mm. luonto, liikunta, hyvinvointi, kulttuuri, monipuolisuus, uteliaisuus, nauru ja läheisyys. Ilman tunnetta yhteenkuuluvuudesta minun olisi vaikeaa elää täysipainoista elämää. Jatkuva uuden oppiminen pitää mieleni virkeänä. Liikunnalla on ollut minulle erilaisia merkityksiä vuosien mittaan. Tällä hetkellä liikunta auttaa pitämään kehoni toimivana ja terveenä. Harrastamani liikunta on yhä lempeämpää ja kehon kuuntelu aiempaa tärkeämpää. Suorittamisesta ja saavutuksista en enää välitä.

Luonto on minulle rauhan tyyssija. Luonnossa mieliala kohenee ja asiat loksahtelevat oikeisiin mittasuhteisiin. Minulle luonto on toiminut myös lohduntuojana vaikeina aikoina. Sukunimeni liittyy luontoon ja pidän todella paljon sen symboliikasta. Tammi on suojeltu, vahva jalopuu, jolla on juuret syvällä maassa. Runko niin vahva, ettei sitä helposti saa sijoiltaan. Elämän energia virtaa väkevänä läpi tämän elämänpuun, jonka kauniiden, kaartuvien oksien välistä valo pääsee sisään. Luoto puolestaan keskellä meren laineita ja myrskyjä saattaa käydä pinnan alla, mutta selviytyy aina. Se jatkaa eloaan jämäkästi paikallaan, vahvana ja lujana, auringon säteiden helliessä sitä poutasäällä. ​

Näen itsestä huolehtimisen itsensä arvostamisena. Eteneminen kohti itselle merkityksellisiä asioita on helpompaa, jos näkee itsensä arvokkaana ja kyvykkäänä. Rentoutuminen ja oman mielen rauhoittaminen ovat nekin tärkeitä hyvinvoinnin ja tasapainoisen elämän osatekijöitä ja myös myönteisen muutoksen mahdollistajia. Uudet ideat ja tuoreet näkökulmat syntyvät, kun mieli on levollinen ja uusilla ajatuksilla on tilaa nousta esiin. Hyvää elämää ravitsevat myös tietoiset, omien arvojen mukaiset arjen valinnat ja toimiminen sen mukaan, minkä sydän tietää oikeaksi. Intuitiotakin on helpompi kuulla levollisella mielellä. Tasapainoinen, oman näköinen elämä on monien asioiden summa.

Emme aina voi vaikuttaa asioihin, jotka tapahtuvat meille, mutta voimme vaikuttaa siihen, miten suhtaudumme niihin ja minkälaisia merkityksiä päätämme niille antaa. Elämä on jatkuvaa liikettä eri suuntiin. Elämään kuuluu myös säröjä ja toisinaan tähän hetkeen keskittyminen, hengittäminen ja elämän vastaanottaminen sellaisena kuin se juuri nyt näyttäytyy, on kaikki mitä tarvitaan. Ehkä elämänhallinta onkin parhaimmillaan suostumista muutokseen, avoimuutta ja joustavuutta eri mahdollisuuksille ja kykyä suhtautua  hankalissakin tilanteissa kunnioittavasti ja myötätuntoisesti itseen, toisiin ihmisiin ja ympäröivään maailmaan? Toivon, että pidät hyvää huolta itsestäsi, aina ja joka tilanteessa. Myös ja etenkin silloin, kun elämä tuo eteesi asioita, joita et toivonut etkä pyytänyt. 

Jos olet ylikuormittunut tai jokin elämäsi osa-alueista on epätasapainossa, suosittelen vastapainoksi pysähtymistä elämäsi päähenkilön, itsesi, äärelle. Kun toimit omia rajojasi kunnioittaen ja voimavarojasi kuunnellen, saat omaa voimaasi takaisin, mikä luo hiljalleen mahdollisuuden myös uusille aluille. Arvostamani eroasiantuntija Marika Rosenborg on todennut, että "Aika parantaa, mutta ei ole samantekevää kuinka sen käytät". Toipuminen elämän karikoista on helpompaa, jos todella haluaa toipua. Se on suostumista surulle, irti päästämistä, toivon vaalimista ja avoimuutta muutokselle. Vaatii rohkeutta ja uskallusta ottaa askeleita kohti uudenlaista elämää. Todennäköistä on, että edessä on jotakin hyvää, mutta vielä uutta ja tuntematonta. Ketäpä se ei pelottaisi? Uuden edessä olemme kaikki haavoittuvaisia.

Sydäntäni erityisen lähellä on naisten voimavaraistaminen ja HEHKU keskittyykin naisille suunnattuihin hyvän olon palveluihin. Kaikessa tekemässäni työssä minulle on tärkeää sydänlähtöisyys, aitous ja kohdatuksi tuleminen. Lempiaiheitani ovat hyvän salliminen itselle ja rentoutumisen ja hoitavan kosketuksen merkitys kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Ihminen tarvitsee kosketusta läpi elämänsä. Lempeä, hyväksyvä kosketus lisää tutkitusti levollisuutta, vahvistaa mielihyvää, rauhoittaa, parantaa unenlaatua ja lieventää stressioireita. Ajattelen, että kädet ovat sydämen jatke ja olen iloinen siitä, että saan tehdä töitä käsilläni, hoitaa rauhallisesti läsnäollen. Jokaisella hoitajalla on oma yksilöllinen tyylinsä, "touchinsa" hoitamiseen. Oma tapani hoitaa on rauhallinen, levollinen ja läsnäoleva. Monet asiakkaani kuvailevat olevansa hoidon aikana unen ja valveen rajamailla, syvässä rentoutumisen tilassa. Haluan hoidoissani tarjota hetken, jossa voi hetkeksi päästää irti kaikesta muusta ja vain nauttia olosta hoitavassa kosketuksessa leväten.

Halusin luoda hoitotilan, joka on niin viihtyisä, että rentoutuminen ja rauhoittuminen alkavat jo ennen kuin hoito edes alkaa. HEHKUN seesteinen hoitotila houkuttelee rentoutumaan ja nauttimaan olosta. Hoitohuoneen levollinen tunnelma helpottaa arjen kuormituksista irti päästämistä. Hyvän olon hoidoissa saat ihanaa omaa aikaa. Keho rentoutuu ja mieli saa päästää irti arjen ajatuksista. Hiljaiset hoidot mahdollistavat "tippumisen" omaan hyvän olon tunteeseen, rauhalliseen olotilaan, jossa huolet eivät paina. Mikään muu asia maailmassa ei vaadi huomiotasi juuri sillä hetkellä ja voit keskittyä täysin itseesi, pysähtyä vastaanottamaan hyvää. Miltä kuulostaa? Olisiko nyt sinun vuorosi antaa aikaa itsellesi, sallia hyvää elämääsi ja antautua hoitavalle kosketukselle? Hoitohetki on vain sinua varten. 

Asiakkaiden palautetta:

"Mieletön läsnäolo."
"Lempeät ja lämpimät kädet."
"Ihanan rauhallinen ja levollinen hoito-ote."
"Olet kuunnellut sydäntäsi ja olet oikealla tiellä."
"Olet aina niin aidosti läsnä, että saat ihmisen tuntemaan itsensä tärkeäksi ja arvokkaaksi."
"Hoidossasi on turvallista ja levollista antautua levon ja rentouden tilaan."
 
Toivon HEHKUN antavan voimaa naisille, jotka kaipaavat rauhoittumista kiireen keskellä, palautumista, hetken omaa aikaa, ehkä myös uusien mahdollisuuksien tutkimista tai kaiken jo olemassa olevan hyvän vahvistamista. Rentoutuminen on avain hyvään oloon ja sinä olet kaiken hyvän arvoinen. <3 Tervetuloa! Tutustutaan.
 
"Kun aloin rakastaa itseäni, ymmärsin, että olen aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan."
- Charles Chaplin
 
Lämmöllä,
Annika

 

Luontaishoitojen koulutukset:

 • Diplomi Ayurvedahoitajan opinnot käynnissä (Harmonet)
 • Shiatsu  (Luontaisterapiaopisto)
 • Aromahoito (Luontaisterapiaopisto)
 • AromaTouch Technique (dōTERRA)
 • Intialainen koko kehon hieronta Ki (Harmonet)
 • Ajara - intialainen kasvojen ja pään hieronta (Harmonet)
 • Intialainen käsi- ja jalkahieronta (Harmonet)
 • Rentouttava jalkahieronta (Tähtien Polku)
 • Reiki I (Usui Shiki Ryoho)
 • Seasonal Balance® Shiatsu - niska- ja hartiaseudun hoito (Gaia Care)
Muut koulutukset tiivistetysti:
 
 • Sosiaaliterapeutti (Helsingin yliopisto)
 • LCF Life Coach© (Valmentamo)
 • NLP-valmentaja (Licensed Practitioner of NLP™) (NLP Akatemia)
 • Mindfulness perusteet (Pause)
 • Ratkaisu- ja voimavarakeskeisen työtavan opintoja, mm. Reteaming itsensä kehittämisen malli (Lyhytterapiainstituutti)
 • Kriisi- ja traumatyön perusopinnot (Suomen Mielenterveysseura)
 • Hoitoryhmien ohjaajavalmentaja (Oiva Akatemia)
 • Dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) koulutus (WiseMind Psychotherapies & Consulting Oy)
 • Hyväksymis- ja omistautumisterapian perusteet (Joustava mieli)
 • Hyvinvointivalmentaja (Trainer4You)
 • Ryhmäliikuntaohjaaja (Svol)
Powered by Aava 3