GroundingYin® joogahoito

GroundingYin® joogahoidossa pysähdytään sallivasti oman kehon äärelle nauttimaan Yinjoogan hyvää tekevistä asanoista ja lempeästä shiatsukosketuksesta. Kun keho rentoutuu, mieli tyyntyy, hermosto rauhoittuu ja voimavarat elpyvät. Kierrot ja avaukset sulattavat kehon kireyksiä. Shiatsukosketus hoitaa ja tasapainottaa. Joogahoidon jälkeen olosi on levännyt, harmoninen ja syvästi rentoutunut. Joogahoidot toteutetaan pienryhmäharjoituksina. Tervetuloa pysähtymään hetkeen ja nauttimaan olostasi rauhallisen joogaharjoituksen ja hoitavan kosketuksen äärelle! 

Joogahoidossa keho rentotuu, mieli lepää ja voit huokaista huolet pois!

Tällä hetkellä ei uusia harjoituksia suunnitteilla, mutta tule mukaan ihanaan äänimaljajoogaan, jossa pääset joogahoidon lisäksi nauttimaan äänimaljojen rentouttavasta soinnista!

GroundinYin® joogahoito - Mistä on kyse?

GroundingYin® joogahoito on Suomessa kehitetty ainutkertainen, nautinnollinen ja syvästi rauhoittava tuntikokonaisuus, jossa Yinjoogan rentouttavimpiin asanoihin yhdistyy lempeän tehokasta shiatsuhoitoa sekä akupisteiden painantaa. Joogahoidon tarkoituksena on lempeästi pysähtyä hetkeen, tukea kehon pyrkimystä kohti tasapainoa, rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä aktivoida ja tehostaa kehon energiankiertoa. Asanoissa viipyillään noin 10min., jonka aikana ohjaaja kiertää hoitamassa joogahoitoon osallistuvia. Lempeät jooga-asanat tehdään pääosin makuulla ja hyvin tuetusti, jotta lihakset pysyvät rentoina ja kehon lihaskalvot (faskiat) saavat mahdollisuuden avautua. Joogahoito on eheyttävä ja elvyttävä joogaelämys, joka laskee kierroksia ja tuo läsnäolevaksi tähän hetkeen. Se on hyvin miellyttävä tapa vahvistaa omaa hyvinvointia.

Kenelle?

Joogahoito sopii jokaiselle, joka kaipaa mahdollisuutta rauhoittua, päästää irti kiireestä, kuulla oman kehon viestejä ja vastaanottaa hoitavaa, lempeää kosketusta. Harjoitus sopii erityisen hyvin stressaantuneelle mielelle ja vastapainoksi arjen hektisyydelle. Et tarvitse aikaisempaa joogakokemusta, sillä Yinjooga on rauhallista ja hidasta ja se sopii jokaiselle. Joogamatolla tehtävät asanat tuetaan hyvin esim. bolstereilla ja joogatiilillä, jotta niissä on miellyttävää ja turvallista rentoutua. 

Varustus:

Rennot, lämpimät ja joustavat vaatteet, joissa sinun on mukava rentoutua. Villasukat kannattaa myös ottaa mukaan. Tilassa on joogamatot, bolsterit, peitot ja joogatiilet osallistujille. 

Yinjooga on hidas, elvyttävä, salliva ja pehmeä harjoitus, jossa päästetään irti kaikesta suorittamisesta. Yin on rauhallista olemista, asanoihin antautumista ja ajatusten tyyntymistä. Rentoutumisen kautta päästään kohti kokonaisvaltaista tasapainoa. Yinjoogan asanoiden avulla on mahdollista venyttää lempeästi, mutta määrätietoisesti esim. reisiä, pakaroita ja kylkiä, avata rintakehää ja helpottaa selän kireyksiä. Liikkuuvuus paranee ja aineenvaihdunta vilkastuu. Harjoituksen avulla edesautamme myös nivelten, jänteiden ja lihaskalvojen hyvinvointia. Perinteisen kiinalaisen elämänfilosofian näkökulmasta ihminen voi hyvin ja on terve, kun elämänenergia eli Chi on tasapainossa ja virtaa vapaasti. 

Joogahoidon hyötyjä:

 • uni paranee
 • ajatukset tyyntyvät
 • stressioireet lieventyvät
 • syvästi rentouttavaa ja elvyttävää
 • rauhoittaa ja hoitaa kehoa ja mieltä
 • vahvistaa elämänvoiman virtausta (Chi)
 • aineenvaihdunta ja ruoansulatus tehostuvat
 • auttaa päästämään irti stressistä vahvistaen levollisuutta
 • aktivoi parasympaattista hermostoa, olemista ja palautumista
 • vahvistaa sisäistä rauhaa, kykyä olla levollisesti läsnä tässä hetkessä
 • edistää sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia ja aineenvaihduntaa
 • avaa ja stimuloi sidekudoksia ja lihaskalvoja sekä parantaa liikkuvuutta nivelissä
 • keho ja mieli alkavat tunnistaa tarpeen tasapainottaa itseään ja ennaltaehkäistä stressitiloja
 • lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti

Tutustu myös:

Powered by Aava 3